Hoe steun aanvragen

Lokale projecten

Internationale projecten

Jeugd

 

 

Onze gesteunde projecten

Rotary Leuven is fier om het voorbije jaar met onze sociale acties volgende projecten te hebben gesteund: Ridderbuurt, De Central, SHELTERBOX, Domo, Fabotastix, CirkOOH-CirkAAH, Lilo’s Vertelfestival, Alvinnenberg, Anorexia-Boulemia, Prostaatkankerpreventiefonds J. de Wever, e.a.

Verder ging steun naar het bouwen van een hospitaal in Dodi Papase, Ghana. Door een samenwerking met onze zusterclubs in de Pentagular, een matching grant van Rotary Internationaal en hulp van de Duitse overheid werd hier een volledig nieuw hospitaal gebouwd.

Het Dodi Papase project onder leiding van Rotary Lüdenscheid heeft een vervolgproject gekregen. We zijn fier dat ons project van Rotary Leuven werd gekozen: Orthotics and Prosthetics for the Democratic Republic of Congo.

Rotary Leuven heeft een historische band met de zusters van Paridaens in Haïti. Op 12 januari 2010 werd Haïti getroffen door een zware aardbeving. Het klooster en de scholen lagen in puin. Ondertussen is men gestart met de heropbouw. Rotary Club Leuven steunt.

Rotary Leuven neemt tal van initiatieven ter ondersteuning van de jeugd. Het Rotaryfonds komt ook gedeeltelijke of volledig tussen in de talrijke projecten voor de jeugd, waaraan de club deelneemt, en in de begeleiding van bursalen.